Healing tao

Healing Tao lessen in Amsterdam: Chi qong en innerlijke alchemie

Vanaf woensdag 8 mei geef ik iedere week Chi Qong & innerlijke alchemie les in Spiritueel Centrum de Roos in Amsterdam, kom je ook?
Healing Tao is een yoga-systeem uit China met haar eigen wijsheid en kennis van energie. De lessen zijn laagdrempelig, plezierig en afgestemd op de deelnemers.
De technieken die worden beoefend zijn voornamelijk onderdeel van de Healing Tao en innerlijke alchemie. Dit is een uniek systeem van Chi Kung en meditatie.
Door middel van aandacht, beweging, ontspanning en een glimlach voor jezelf leer je je energie te laten stromen.
Dit werkt door in alle lagen van je bestaan.

Qi betekent levensenergie en Qong beoefening, het is dus letterlijk het cultiveren van energie, waardoor je levenskracht en vitaliteit toeneemt.
De langzame en aandachtige bewegingen zijn een onderdeel van de lessen en ze brengen een diepe ontspanning en gronding teweeg.

Docent informatie:

Vanaf 2016 geef ik yoga-meditatie lessen zoals yoga-nidra en kundalini-kriya yoga.
Vanaf 2022 ben ik een gecertificeerd Healing Tao leraar en geef ik wekelijks Chi Qong en innerlijke alchemie lessen.
Daarnaast heb ik veel ervaring in diverse martial arts.
Mijn lessen zijn afgestemd op de behoeften van de deelnemers en worden altijd met veel persoonlijke begeleiding en aandacht gegeven.
De gezamenlijke persoonlijke groei en de verbinding tijdens de lessen; daar doe ik het voor!

Foto: met Grootmeester Mantak Chia

Agenda


Start lessen: 08-05-2024
Tijd: 19.30 tot 21.00 uur
Bijdrage : Bij betaling in één keer: €95,00. Losse lessen: € 13,50
Locatie : Pieter Cornelisz Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam
Aanmelden : stuur een mail naar info@maindrian.nl


De weg van energie

Het concept van energie of levenskracht is al eeuwen oud en de taoïstische beoefeningen helpen ons dit beter te begrijpen en de energie te harmoniseren.
Energie werd opgevat als een vitale kracht die aan de basis ligt van alle verschijnselen, zowel fysiek als subtiel.

De Taoïsten deden nauwkeurig onderzoek naar hun lichaam en het effect van emoties hierop. Zij ontdekten dat emoties een diepgaand effect hebben op de kwaliteit en circulatie van de levenskracht. Na deze ontdekking ontwikkelde de taoïsten een systeem van oefeningen om de emoties te verfijnen. Een van de eenvoudigste praktijken die ontdekt werd, was die van de Innerlijke Glimlach, waarbij de beoefenaar een glimlach van waardering naar elk deel van het lichaam stuurt, samen met een voortdurende golf van positieve gevoelens.

Een andere zeer krachtige beoefening die zij ontwikkelde is de Zes Helende Klanken, hierbij worden bepaalde geluiden gemaakt die de vitale organen ertoe aanzetten om harmonieuzer te trillen, waardoor spanningen en geblokkeerde emoties in de organen worden losgelaten.

Kijk voor meer informatie over de healing tao techniek op de nationale website: www.healingtao.info/