Ontdek de mogelijkheden van SoundhealingOntdek de mogelijkheden van Soundhealing

Het ontdekken van de mogelijkheden van Soundhealing is als een reis die je leven kan gaan verrijken.
Het begint allemaal met het besef dat alles in trilling is en dat geluid trilling is. Ik hou van het model van het menselijk lichaam als een orkest dat prachtige harmonie produceert als het lichaam gezond is. Er is maar één muzikant in dit orkest nodig om zijn bladmuziek kwijt te raken en vals te gaan spelen, om het hele orkest ‘uit’ te laten klinken en dit is vergelijkbaar met een deel van het lichaam dat begint te trillen op een andere, niet-harmonische , frequentie. Deze disharmonische frequentie kan zich in het lichaam manifesteren als ziekte. Wat belangrijk is om te begrijpen, is dat men geluid kan creëren dat de harmonie in het lichaam kan herstellen.

Als je ontdekt wat de mogelijkheden zijn van soundhealing, zal het je leven veranderen. Geluid is een energievorm en dat heeft niet alleen invloed op de oren. Geluid beïnvloedt ook ons zenuwstelsel, onze hersenen, onze chakra’s en het etherisch lichaam. Ik zou hier ook een onderscheid willen maken tussen muziek en geluid, waarbij geluid voornamelijk bestaat uit enkele tonen die niet moduleren met harmonie of ritme. Geluid is om deze reden veel gemakkelijker te volgen in termen van effect dan muziek. Er zijn zoveel verschillende elementen in muziek; harmonie, ritme, toon, enz. die elk verder kunnen worden onderverdeeld en onderzocht. Als het gaat om het aanleren van het gebruik van muziek voor genezing, wordt het een stuk ingewikkelder dan alleen het omgaan met geluid vanwege de overweging van alle effecten van deze verschillende elementen.

´´Geluid is een belangrijke verbindende factor die ons allemaal in staat stelt de bron van het geluid te ervaren – het goddelijke.´´

Genezende formules


Formule 1.
Niet alleen de frequenties van het geluid zijn belangrijk, maar ook de intentie van het geluid (de energie achter het geluid). Jonathan Goldman, één van de grondleggers van soundhealing heeft een mooie formule uitgevonden: ‘Frequency + Intent = Healing’.
Door het toepassen van deze formule kom je een stapje dichterbij het ontdekken van de mogelijkheden van Soundhealing

Formule 2.
Er ontstaat een synergie die ontstaat wanneer mensen samen klinken in een groep die werkelijk verbazingwekkend is – het is 1 + 1 = 3. We hoeven niet eens fysiek bij elkaar aanwezig te zijn om dit te laten gebeuren. We kunnen over de hele planeet verspreid zijn, maar toch samen hetzelfde geluid klinken en deze synergie ontstaat. Onthoud alsjeblieft dat het echt nodig is dat het gevoel van liefde en mededogen het geluid begeleidt. De frequentie alleen is onvoldoende. Intentie is de energie achter het geluid en door onderzoekers van soundhealing intensive is ontdekt dat de beste energie om een heilig geluid te begeleiden, die van liefde is. Dit is wat de spirituele leraren van de wereld ons altijd hebben verteld.

Geluid gebruiken als fysieke oefening

De gemakkelijkste manier om beter contact met je fysieke lichaam te maken is door een laag geluid, een midden toon en een hoger geluid te maken. Voel vervolgens in welke delen van je lichaam dit geluid allemaal resoneert. Geluid komt niet alleen in onze oren (en in onze hersenen) – het gaat ook in ons lichaam. Dus beginnen met het ervaren van de fysieke effecten van geluid – vooral onze eigen geluiden – is erg handig om te beginnen met deze vorm van soundhealing. Lage tonen hebben de neiging om ons onderste deel van de romp te laten trillen, midden tonen hebben de neiging om ons bovenste deel van de romp te laten trillen en hoge tonen hebben de neiging om ons hoofd te laten trillen. Door op deze manier geluid te maken, wordt ons bewustzijn van de effecten van geluid echt vergroot. Daarna is het ons bewust worden, als we naar muziek luisteren, van waar die muziek trilt in ons fysieke lichaam, een ander nuttig leermiddel.

De laatste jaren worden er veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de effecten van soundhealing. Voor de wetenschappelijke onderbouwing en resultaten van deze onderzoeken kan je een kijkje nemen op de volgende website: https://www.healingsounds.com/