Vijf inzichten in Sound Healing

WAT IS SOUND HEALING EN HOE KAN HET HELPEN?

Een manier om zowel leugens, waarheden als halve waarheden onder ogen te zien en tegelijkertijd onze mentaliteit te verbeteren, is door onszelf bloot te stellen aan geluid en trillingen. Geluidsmeditatie kan je helpen de kloof te overbruggen. Geluid doorbreekt de grenzen van de algemene beoefening van mindfulness omdat het voortdurend wordt onderbroken door woorden. Woorden zijn geweldig, maar ze kunnen alleen ergens naar verwijzen – ze zijn nooit de dingen die ze zichzelf beschrijven. Maar als je met woorden begint en een proces van zelfonderzoek op gang brengt, kunnen de geluiden het overnemen en je naar hoogten leiden waar je in een droom niet eens aan had gedacht.

Geluid is hoogstwaarschijnlijk de eerste taal die we op aarde hebben ontwikkeld of gerealiseerd, tenzij je stilte misschien meetelt. Geluid reist – het overschrijdt grenzen en vergemakkelijkt zo de communicatie tussen individuen van onze eerste tot onze laatste dag. Geluid kan ons lichaam beïnvloeden en de dominantie van de hersenhelft verschuiven door synchronisatie van hersengolfpatronen. Hieronder staan 5 inzichten van het effect van soundhealing omschreven.

BRENG VERBORGEN EMOTIES NAAR BOVEN

Het kan intens zijn en oude trauma’s en vergeten herinneringen naar boven halen.
Het kan je zonder specifieke reden en op een heel andere manier aan het huilen maken.
Het kan emotioneel huilen zijn, maar het kan ook euforisch huilen zijn. Het huilen vanuit een euforisch gevoel gebeurt ook vaak als iemand diep wordt geraakt door bepaalde klanken.
Dit heeft waarschijnlijk een diep genezend effect omdat het gevoelsleven meer voelbaar wordt en het meer kan gaan stromen.

REVITALISEER CREATIVITEIT

Geluid kan je in een diepe slaaptoestand brengen.
Maar je hebt ook mensen die kleurrijke visies hebben en anderen die een ongelooflijke hoeveelheid ideeën verzamelen! Dat klopt, mensen worden heel creatief tijdens en na een Geluidsmeditatie.

MAAK DE NODIGE VERANDERINGEN IN UW HERSENEN + ZENUWSTELSEL

Geluid kan ingrijpende veranderingen in uw hersenen en zenuwstelsel (parasympatisch en sympathisch) teweegbrengen die u vervolgens in uw dagelijks leven kunt vertalen.

HEAL JE LICHAAM + VERBETERD SLAAP

Geluid kan onze vagale activiteit veranderen en zo onze darmgezondheid verbeteren (nu vrijwel bevestigd als ons tweede brein) Evenals ons hartfrequentieveld (veel krachtiger dan het frequentieveld van de hersenen). In het lichaam interageren geluidstrillingen met onze cellen en kunnen zo een betere communicatie tussen mitochondriën (de energie- en levensfabriek in elke cel) vergemakkelijken. Dit betekent een betere immuniteit en een betere nachtrust! Wist je dat mitochondriën ’s nachts in het donker met elkaar communiceren? Dat is precies waarom ons wordt verteld om in het donker te slapen en te vermijden om ’s nachts naar een blauw scherm te staren.

KALME EEN DRUKKE GEEST

In een therapeutische setting kan geluid iemands drukke geest helpen zoals geen enkel deel van stilte of gesproken woord dat kan. Geluid kan ervaringen opwekken die vergelijkbaar zijn met die van plantenmedicijnen, maar kan op elk moment worden onderbroken en is ook van korte duur zonder bijwerkingen. Het is een stuk veiliger, gemakkelijker en vriendelijker, maar heeft ook zijn plaats stevig geworteld in elke cultuur en elk land met integriteit. Geluid helpt bij gemeenschappelijke binding en collectief bewustzijn. Geluid helpt ons dingen te communiceren die we weten en dingen die we niet weten. Dingen die we onszelf vertellen en dingen die we onszelf niet vertellen.
Geluid maakt je veerkrachtig en in staat om met het leven om te gaan, hoe hard het ook kan zijn.