Klankschaalmassage en hoe het op mijn pad is gekomen

Rond het jaar 2012 kwam er een zeer grote verandering in mijn leven door het besef van de spirituele wereld, de klankschaalmassage heeft mij in dit proces veel geholpen. In die tijd was spiritualiteit nog behoorlijk onbekend onder veel mensen, ik diende zelf mijn onderzoek te doen op dit gebied. Uiteindelijk kwam ik achter de term chakra’s en ‘derde oog’. De informatie dat wij als mensen een derde oog zouden bezitten, een soort geestelijk oog, was voor mij moeilijk om als realiteit aan te nemen.

Om dit voor mijzelf te kunnen verifiëren ik deed het volgende experiment:

Tijdens mijn stage op het kantoor bij de Gemeente ontdekte ik dat er een bepaalde frequentie bestaat die het gebied van het derde oog zou kunnen stimuleren/activeren. Ik besloot ter plekke dit onderzoek te doen. Op het moment dat ik de frequentie afspeelde en mijn aandacht naar het gebied van het derde oog bracht kreeg ik een tintelende bewegingen op mijn voorhoofd, dit was het begin van mijn spirituele reis. Later ontdekte ik de film ‘De Matrix’ en vond veel overeenkomsten met mijn ervaring en het spirituele pad.

Een korte periode na deze gebeurtenis ontmoeten ik iemand die behandelingen geeft met klankschalen. Ik werd bij deze persoon uitgenodigd om een klankschaalmassage te ondergaan.

Wat ik ervaarde was zeer bijzonder en had ik nog nooit eerder beleefd. Ik kwam in een diepe ontspanning en kon volledig loslaten. In deze ontspannen staat ervaarde ik dat er ruimte was voor verwerking, mijn bewustzijn kwam in een lucide staat waarin oude patronen konden worden losgelaten. Ik voelde mij als nieuw en herboren na de behandeling. Na deze ervaring onderging ik regelmatig klankschaalmassage behandelingen waardoor ik energetischer schoner werd en echt dingen achter mij kon laten.

Tot slot ben ik in de leer gegaan bij deze persoon, wij deelde ook een gemeenschappelijke yoga-meditatie beoefening. Deze beoefening is specifiek gericht op het reinigen van de psychologische centers ook wel ‘chakra’s’ genoemd. Door je chakra’s te reinigen kan de energie beter stromen en sta je meer open voor de Universele Energie ‘Prana’. Een klankschaalbehandeling is gericht op het reinigen van deze centrums, volgens de Oosterse tradities is hier ook karma in opgeslagen.

Je kan jezelf op deze manier bevrijden van oud karma en ook voorouderlijke patronen of trauma’s.